Προσωπικά Δεδομένα

Η Εταιρεία δύναται να αποθηκεύει τις προσωπικές πληροφορίες του Χρήστη όπως όνομα, διεύθυνση, αριθμούς επικοινωνίας και διεύθυνση e-mail, τις οποίες και θα διαχειρίζεται με τον πιο κατάλληλο τρόπο και εντός του πλαισίου του Ν. Ν. 2472/1997 «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων»

Η Εταιρεία διατηρεί αρχείο των εγγεγραμμένων Χρηστών που περιέχει προσωπικές πληροφορίες, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Προσωπικές πληροφορίες είναι οποιεσδήποτε πληροφορίες, διακρίνουν τους Χρήστες και επιτρέπουν σε κάποιον να επικοινωνήσει μαζί τους. Οι προσωπικές πληροφορίες δίδονται στα πλαίσια εξυπηρέτησης των προσωποποιημένων υπηρεσιών για την παροχή των οποίων έχει εγγραφεί ο Χρήστης (τέτοιες υπηρεσίες είναι η ανάρτηση προγράμματος, η ρύθμιση αποστολής ενημερωτικών email, η παρακολούθηση του ιστορικού επιλογής προγράμματος κ.α.) Συγκεντρώνουμε και αποθηκεύουμε τις προσωπικές πληροφορίες όταν γίνεστε Χρήστης και συνδέεστε για να χρησιμοποιήσετε τον διαδικτυακό τόπο, να κάνετε μια ερώτηση, να συμπληρώσετε μια φόρμα, να πραγματοποιήσετε μια πληρωμή ή να στείλετε ένα e-mail.

Καθώς δεν είναι υποχρεωτικό να υποβάλλετε καμία πληροφορία στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας, εάν δεν δώσετε τις απαιτούμενες πληροφορίες, πιθανόν να μην έχετε πρόσβαση ή να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιες από τις λειτουργίες του διαδικτυακού τόπου. Η Εταιρεία χρησιμοποιεί τις προσωπικές σας πληροφορίες για να απαντήσει σε ερωτήσεις ή αιτήματά σας, να σας ειδοποιεί για τα επερχόμενα Σεμινάρια, ενημερώσεις, ή ειδικές προσφορές που πιστεύει ότι μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Στην περίπτωση που έχετε δηλώσει ότι επιθυμείτε να λαμβάνετε τέτοιες ενημερώσεις, συμφωνείτε ότι τα στοιχεία που υποβάλλετε στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας είναι πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβή και έγκυρα και ότι εάν τυχόν αλλάξουν θα ενημερώσετε τη σχετική υπηρεσία μας, ώστε τα στοιχεία εγγραφής να διατηρούνται πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβά και έγκυρα.

Τα προσωπικά σας δεδομένα προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τον σκοπό της ανάρτησης Σεμιναρίων και παρακολούθησης αυτών. Η Εταιρεία δεν συγκεντρώνει δεδομένα για ανήλικες, δηλαδή άτομα που είναι κάτω των 18 ετών. Οι ανήλικοι δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν στο διαδικτυακό τόπο.

Κάποιες από τις πληροφορίες που συλλέγονται στο διαδικτυακό τόπο δεν είναι προσωπικές πληροφορίες, καθώς δεν αποκαλύπτουν την ταυτότητα του Χρήστη. Για παράδειγμα μπορεί να καταγραφεί η διεύθυνση του server, το domainname, η ημερομηνία και ώρα επίσκεψης στο διαδικτυακό τόπο. Αυτές οι πληροφορίες θα χρησιμοποιούνται από την Εταιρεία μόνο σε ανώνυμη μορφή, για στατιστικούς λόγους και για λόγους ανάπτυξης του διαδικτυακού τόπου. Παρόλ’ αυτά η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα χρήσης αυτών των πληροφοριών για να προσπαθήσει να εντοπίσει κάποιο άτομο εάν έχει λόγους να πιστεύει ότι το συγκεκριμένο άτομο έχει εμπλακεί σε παράνομη ή ακατάλληλη δραστηριότητα σε σχέση με το διαδικτυακό τόπο. Ένα cookie είναι ένα μικρό αρχείο δεδομένων που ο διαδικτυακός τόπος μεταφέρει στον Internet browser του Χρήστη για λόγους ταυτοποίησης. Τα cookies που χρησιμοποιεί η Εταιρεία δεν ταυτοποιούν το Χρήστη προσωπικά. Αντιθέτως, ταυτοποιούν τον Internet browser του.

Οι περισσότεροι Internet browsers είναι ρυθμισμένοι να δέχονται cookies. Εάν προτιμάτε να μην τα λαμβάνετε, μπορείτε να ρυθμίσετε τον browser σας να απορρίπτει τα cookies, ή να σας ειδοποιεί για το πότε χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν επίσης προγράμματα ικανά να διαχειρίζονται τα cookies για σας. Απορρίπτοντας όμως τα cookies μπορεί να περιοριστεί η λειτουργικότητα αυτού του διαδικτυακού τόπου.

Η Εταιρεία δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των Χρηστών του διαδικτυακού τόπου και να τηρεί τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, όπως εκάστοτε ισχύουν, και βεβαιώνει ότι τα προσωπικά τους στοιχεία φυλάσσονται με επιμέλεια από την Εταιρεία για τους ανωτέρω αναφερόμενους σκοπούς βάσει των διατάξεων της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου και των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα), όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις του Προέδρου της Επιτροπής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, τα Π. Δ. 207/1998 και 79/2000 και το άρθρο 8 του Ν. 2819/2000 όπως και το Νόμο 2774/1999 και του ευρωπαϊκού δικαίου (οδηγίες 95/46/ΕΚ και 97/66/ΕΚ).

Με την εγγραφή σας στο διαδικτυακό τόπο συναινείτε όπως τα προσωπικά σας στοιχεία χρησιμοποιηθούν από την Εταιρεία ως υπεύθυνη για την επεξεργασία τους μέσω αυτοματοποιημένων μέσων είτε από την ίδια είτε μέσω οιουδήποτε άλλου προσώπου διορίσει η Εταιρεία για τη διενέργεια της επεξεργασίας κατ’ εντολή και για λογαριασμό της.

Ωστόσο, επειδή ενδέχεται τρίτα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα να έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν τα μηνύματα των Χρηστών που αποστέλλονται μέσω διαδικτύου, συνιστάται στους Χρήστες να μην αποστέλλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πληροφορίες που επιθυμούν να παραμείνουν απόρρητες. Σε περίπτωση μη εξουσιοδοτημένης χρήσης του λογαριασμού σας και σε οποιαδήποτε γενομένη ή/και πιθανή παραβίαση ασφαλείας, συμφωνείτε να ειδοποιείτε άμεσα την Εταιρεία.

Η με τον ανωτέρω τρόπο γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων σας συνιστά αποδοχή των όρων χρήσης των δεδομένων αυτών σύμφωνα με το παρόν. Σε περίπτωση που δεν συναινείτε στην κατά τα ανωτέρω χρήση των προσωπικών σας στοιχείων, δεν θα πρέπει να συμπληρώσετε τα σχετικά πεδία.

Η Εταιρεία δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε βλάβη ή ζημία προκύψει από την αδυναμία σας να σεβαστείτε και να ακολουθήσετε τους ανωτέρω όρους χρήσεως.

Πιθανόν να αποκαλύψουμε πληροφορίες σε τρίτα μέρη όταν απαιτείται ή επιβάλλεται από το νόμο, ή/και με τη συγκατάθεση σας (η οποία μπορεί να είναι γραπτή, προφορική ή να υποδηλωθεί από τη συμπεριφορά σας). Μπορούμε επίσης να αποκαλύψουμε προσωπικές πληροφορίες σε περίπτωση που θεωρήσουμε ότι αυτή η αποκάλυψη είναι απαραίτητη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας ή την ιδιοκτησία μας ή την ιδιοκτησία άλλων Χρηστών του διαδικτυακού τόπου, ή για να δράσουμε σε περίπτωση ανάγκης προστασίας άλλων Χρηστών του διαδικτυακού τόπου.

Πέραν των ανωτέρω αναφερόμενων περιπτώσεων, η Εταιρεία με κανέναν τρόπο δεν δημοσιοποιεί, ανταλλάσσει, πωλεί μέρος ή όλα τα προσωπικά στοιχεία των Χρηστών της. Με βάση τις νομικές διατάξεις και τις αρχές προστασίας προσωπικών δεδομένων, ουδεμία πληροφορία πρόκειται να χρησιμοποιηθεί χωρίς πρότερη έγκριση του Χρήστη.

Εάν επιθυμείτε να ακυρώσετε την ιδιότητα Χρήστη και να αφαιρέσετε τις προσωπικές σας πληροφορίες από τη βάση δεδομένων της Εταιρείας για τον οποιονδήποτε λόγο, απλά επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@ftiaxto.gr).

Εάν έχετε ερωτήσεις ή προτάσεις σχετικά με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων ή τις πρακτικές προστασίας μυστικών δεδομένων παρακαλούμε επικοινωνήστε με την Εταιρεία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@ftiaxto.gr).